Tervetuloa retkelle!

Tervetuloa nauttimaan Vartiosaaresta!

 

OPASKARTTA

Jan Strangin opaskartta

Vartiosaari Helsingin kaupungin sivuilla

Jäiden aikaan saareen kuljetaan eniten Reposalmesta, johon myös laitetaan kelirikkoaikana kävelylaverit. Toinen pääylityspaikka on Tammisalonpuistosta Jatasalmen ylitse. Jääylitykset tapahtuvat luonnollisesti omalla vastuulla. Koko talven ajan vältettävät virtapaikat ovat Ramsinsalmen ulkosuun kapeikko ja Jatasalmen kapein kohta, jossa Vartiosaaren ja mantereen väli on vain parikymmentä metriä.

Muistathan olla varovainen aina jäällä liikkuessasi! Älä liiku yksin tuntemattomilla jäillä, pidä naskalit mukana!

Helsingin kirjastojen lumikenkätilanne

Ilmatieteen laitoksen ajankohtainen linkki jäätilanteeseen

Kesäisin Vartiosaareen kuljetaan Suomen saaristokuljetuksen reittiliikenteellä. Lähdöt ovat Hakaniemestä, Vuosaaresta ja Reposalmesta (Reposalmentie) Laajasalosta. Vartiosaari-seura on tukenut reittiliikennettä siten, että vuoroveneen pysähtyessä Vartiosaareen yhteys on myös takaisin Reposalmeen. Kesällä 2020 on myös käytössä Callboats-palvelu, ks. erillinen artikkeli sivuillamme.

Ohessa Suomen saaristokuljetuksen reittiliikenteen aikataulu reitille Hakaniemi-Herttoniemi-Laajasalo-Vartiosaari-Satamasaari-Iiluoto-Vuosaari, huomaathan, että aikataulu alku- ja loppukesälle poikkeaa keskikesän aikataulustaAikataulu 2020

Terveysvaikutteisen luontopolun Viikinkikallioineen (alle 3 km) ehtii kiertämään 2 tunnissa, mutta esim. lapsiperheille se on hieman kiire aikataulu, reilumpi on tuo 5 tunnin optio. Luontopolulla on siirtolohkare, hiidenkirnu, viidakko-aarnilehto, 100-vuotias talli vuohineen, kansalllismaisema-näköalakallio, tapionpöytä, jatulintarha sekä avotaivainen liuskekivikirkko.

MELOMALLA

Melojalle sopivin rantautumispaikka on saaren pohjoiskoilliskulmassa oleva hiekkarantainen poukama.

Muistathan myös, että saaristossa koirat on aina pidettävä kytkettynä, myös talvisin.

OMALLA VENEELLÄ

Tammisalon puoleisella Pässilahdella NUTAn vieressä on kaupungin omistama laituri, johon voi kiinnittäytyä lyhytaikaisesti. Reposalmen yhteysaluslaituriin kiinnittäytyminen on kielletty. On hyvä muistaa, että muut laiturit ovat yksityisiä ja ne eivät ole vierailijoiden käytettävissä.

Pop-up -kahvila

Vartiosaaren Pop-up -kahvila oli vuonna 2019 auki la-su klo 11-17 kesä- elokuun ajan, kesän 2020 aikataulu ei vielä ole varmistunut. Kahvila tarjoaa asiakkailleen kyydin saareen ja takaisin moottoriveneellä Reposalmen ’soutuvene’laiturilta.  Kahvilan pitäjä vaihtelee. Nosta kutsuviitta niin sinut haetaan (huom. kutsuviitta on laiturilla vain aukioloaikoina). Lastenvaunut ja koirat ok. Pelastusliivit on lapsillekin. Nyt Vartiosaareen, sen luontopolulle ja lampaitten luo pääsee kätevästi! Katso Visit Vartiosaari -facebooksivulta poikkeukset (säävaraus).