Sijainti ja saareen pääsy

KESÄLLÄ

Vartiosaareen kuljetaan Suomen saaristokuljetuksen reittiliikenteellä. Lähdöt ovat Hakaniemestä, Vuosaaresta ja Reposalmesta (Reposalmentie) Laajasalosta. Vartiosaari-seura on tukenut reittiliikennettä siten, että vuoroveneen pysähtyessä Vartiosaareen yhteys on myös takaisin Reposalmeen. Liikennöinti alkaa 10.5.2019.

AIKATAULUT 2019

 Pysäkkiaika on +/- 5 minuuttia aikataulussa ilmoitetusta ajasta pois lukien lähtö- ja päätepysäkit, joten olethan ajoissa paikalla. Mahdolliset muutokset ja lippujen hinnat liikennöitsijän internetsivuilta. Suora puhelinnumero laivalle on 045-615 1633. Tervetuloa!

Reittiliikenteen aikataulu Hakaniemi-Herttoniemi-Laajasalo-Vartiosaari-Satamasaari-Iiluoto-Vuosaari

MELOMALLA

Melojalle sopivin rantautumispaikka on saaren pohjoiskoilliskulmassa oleva hiekkarantainen poukama.

Pop-up -kahvila

Vartiosaaren Pop-up -kahvila on vuonna 2019 auki la-su klo 11-17 kesä- elokuun ajan. Kahvila tarjoaa asiakkailleen kyydin saareen ja takaisin moottoriveneellä Reposalmen ’soutuvene’laiturilta.  Kahvilan pitäjä vaihtelee. Nosta kutsuviitta niin sinut haetaan (huom. kutsuviitta on laiturilla vain aukioloaikoina). Lastenvaunut ja koirat ok. Pelastusliivit on lapsillekin. Nyt Vartiosaareen, sen luontopolulle ja lampaitten luo pääsee kätevästi! Katso Visit Vartiosaari -facebooksivulta poikkeukset (säävaraus).

TALVELLA

Jäiden aikaan saareen kuljetaan eniten Reposalmesta, johon myös laitetaan kelirikkoaikana kävelylaverit. Toinen pääylityspaikka on Tammisalonpuistosta Jatasalmen ylitse. Jääylitykset tapahtuvat luonnollisesti omalla vastuulla. Koko talven ajan vältettävät virtapaikat ovat Ramsinsalmen ulkosuun kapeikko ja Jatasalmen kapeimmassa kohdassa, jossa Vartiosaaren ja mantereen väli on vain parikymmentä metriä.