Yhteydet Vartiosaareen

VARTIOSAAREN POLUT VANHOINE JUURAKOINEEN JA SILOKALLIOINEEN OVAT VARSIN HERKKIÄ, JÄTÄTHÄN POLKUPYÖRÄSI MANTEREELLE!  Vartiosaari on kooltaan vain alle neliökilometrin, joten pyörä on tarpeeton ja saaressa ei ole maastopyöräiltäviä kohteita. Luontopolun pinta on haketettu kesällä 2020, se soveltuu hyvin lenkkeilyyn, mutta pyöräily pilaa sen rakenteen. Ajattelemattomat pyöräilijät ovat jättäneet pysyviä nastarenkaiden jälkiä silokallioihin ja vaurioittaneet puiden juuria.

Muistathan, että kunnollinen vierailija ei jätä roskia, pitää koiransa saaristossa aina kytkettynä eikä tee avotulta. Helsingin ulkoilualueiden yleiset järjestyssäännöt kieltävät koirien irrallaan pitämisen. 

Muistathan, että droonailu toisten pihoilla tai niiden liepeillä täyttää salakatselun tunnusmerkit ja on laitonta!

Muistathan myös kunnioittaa kaikkien talojen pihapiirien kotirauhaa. Vartiosaaressa ei ole julkisia rakennuksia.

KESÄLLÄ

Vartiosaareen kuljetaan Suomen saaristokuljetuksen reittiliikenteellä. Lähdöt ovat Hakaniemestä, Vuosaaresta ja Reposalmesta (Reposalmentie) Laajasalosta. Vartiosaari-seura on tukenut reittiliikennettä siten, että vuoroveneen pysähtyessä Vartiosaareen yhteys on myös takaisin Reposalmeen. Pandemiatilanne voi vaikuttaa palveluun. Ajankohtainen tilanne kannattaa tarkastaa Suomen saaristokuljetuksen sivuilta.

AIKATAULUT 2021

 Pysäkkiaika on +/- 5 minuuttia aikataulussa ilmoitetusta ajasta pois lukien lähtö- ja päätepysäkit, joten olethan ajoissa paikalla. Mahdolliset muutokset ja lippujen hinnat liikennöitsijän internetsivuilta. Suora puhelinnumero laivalle on 050 5355219. Tervetuloa! Reittiä liikennöivään Okeanokseen pääse pyörätuolilla.

Reittiliikenteen aikataulu Hakaniemi-Herttoniemi-Laajasalo-Vartiosaari-Satamasaari-Iiluoto-Vuosaari

Kesäksi 2021 on tulossa myös Reposalmen lauttureiden järjestämä sähköveneyhteys Reposalmeen. Liikenne alkaa 15.5.

MELOMALLA

Melojalle sopivin rantautumispaikka on saaren pohjoiskoilliskulmassa oleva hiekkarantainen poukama.

OMALLA VENEELLÄ

Pääosa laitureista on kiinteistöjen omassa käytössä, mutta aivan Pässilahden pohjukassa olevaan pitkään laituriin voi  kiinnittäytyä lyhytaikaisesti. Rantaruttojuuren kasvupaikan vieressä oleva laituri vaurioitui 9-11.4. jäidenlähdössä ja ponttooniosa hinattiin pois, joten sinne ei kesällä 2021 ole mahdollista kiinnittäytyä. Sijainti ks. opaskartta.

Reposalmen yhteyslaiturit ovat vain yhteysliikennettä varten, niihin ei saa kiinnittäytyä!

Vartiosaaren pohjoisosassa Tammisalon puistoa vastapäätä oleva pitkä laituri on yksityinen, myöskään siihen ei saa kiinnittäytyä! Luvatta kiinnitetyt veneet poistetaan.

Pop-up -kahvila

Vartiosaaren Pop-up -kahvila oli avoinna vuonna 2020 kesä- elokuun ajan. Kahvilan pitäjä vaihtelee. 

TALVELLA

Jäiden aikaan saareen kuljetaan eniten Reposalmesta, johon laitetaan kävelylaverit. Toinen pääylityspaikka on Tammisalonpuistosta Jatasalmen ylitse, tälle välille on aurattu jäätie kävelijöille. Jääylitykset tapahtuvat aina omalla vastuulla. Koko talven ajan vältettävät virtapaikat ovat Ramsinsalmen ulkosuun kapeikko ja Jatasalmen kapeimmassa kohdassa, jossa Vartiosaaren ja mantereen väli on vain parikymmentä metriä.