Kannata Vartiosaarta OmaStadi -äänestyksessä

Haluaisitko päästä Vartiosaareen helposti ja ekologisesti? Toivoisitko sinne enemmän omatoimista retkeilyä helpottavia palveluita, kuten opasteita, vesipisteitä ja kuivakäymälöitä? Toiveesi voi nyt toteutua, sillä  OmaStadi-äänestys on käynnissä  Mukana on kaksi ehdotusta Vartiosaaren virkistyskäytön kehittämiseksi. Kanna äänesi kekoon!

Viime vuosina Vartiosaaren suosio on kasvanut vauhdilla. Kesällä 2019 siellä vieraili tuhansia ihmisiä: osa tuli kahvilaveneen kuljettamina retkelle, osa erilaisiin tapahtumiin, moni tutustui saareen ensimmäistä kertaa. Tunnelmia voit katsoa esimerkiksi HS:n lehtiartikkelista sekä Helsinki-päivänä tehdystä videokoosteesta.

Äänestämällä  suunnitelmia ”Vartiosaaren aurinkosähkölautta”  ja ”Vartiosaari kaikkien käyttöön luontokohteena” voit vaikuttaa suoraan siihen, että jatkossa tarjolla on entistä parempaa. Samalla edesautat ainutlaatuisen luonto-, kulttuuri- ja virkistyskeitaan säilymistä tuleville sukupolville ja vähennät rakentamiseen liittyvää painetta.

Osallistuvan budjetoinnin äänestysaika on 1.–31.10.

Äänestys tapahtuu omastadi.hel.fi -palvelussa, jossa tunnistaudutaan mobiilivarmenteella tai verkkopankki- tai wilma-tunnuksilla.

Äänestää saavat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestäjä saa äänestää sekä omaa asuinaluetta että koko kaupunkia koskevista suunnitelmista. Äänestää voi myös henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten kirjastoissa ja asukastaloissa.