Matkusta Vartiosaaren jääkarusellilla 23.2!

Hiihtolomaviikon loppuhuipennuksena jääkarusellimies Janne Käpylehto toteuttaa Reposalmeen saaren edustalle 70-metrisen juhlajääkarusellin. Tapahtuma avaa 25 vuotta täyttävän Vartiosaari-seuran juhlavuoden.  Päivällä Vartiosaaressa ja sen ympärillä on klo 11-17 Vartiosaaren historiaan ja luontoon keskittyviä opastettuja hiihto-, lumikenkä- ja kävelyretkiä, Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistyksen opastus saaressa talvehtivien lintujen bongaukseen sekä Itä-Helsingin saariston parhaat pulkkamäet ja näköalakalliot.  Myös osa saaren huviloista auki, joissa lämmittely-, grillaus- ja ruokailumahdollisuus. Päivän hämärtyessä ja sään niin salliessa karusellitanssit mieltä ja kehoa lämmittävin rytmein. Mukaan tulostettavan ohjelman löydät tästä. Kartan löydät viereisestä artikkelista.Tervetuloa mukaan! Vartiosaaren polut olivat 16.2. paikoin pahoin jäässä, joten kenkien liukuesteet ja jopa sauvat ovat tarpeen. Jos otat koiran mukaan, muistathan, että koirat tulee saaristossa pitää aina kytkettynä.

Metsäkirkko on avoinna koko päivän, Roihuvuoren seurakunnan infopiste 11-14.

Kallioranta ja Pikku-Hovi (Aurinkoinen hymy klo 11-17: Kahvio, pikkupurtavaa, ruokailu- ja grillausmahdollisuus (keittolounas ja grillattavaa myös myytävänä), pulkkamäki, arpajaiset

Trissan (Mieto ry): Avoimet ovet, grillausmahdollisuus, yhdistyksen toiminnan esittely

Opastettu hiihtoretki Vartiosaaren ympäri. Ehkä välillä maissakin poiketen. Oppaana Vartiosaaresta kirjan kirjoittanut Jan Strang. Kesto noin 2 tuntia. Lähtö Reposalmen laiturin edestä kello 11.00. – Jäältä näet talvella ne Vartiosaaren huvilat, joita kesällä et näe! Ulos sukset siis survaiskaa ja lylyä lykkimään lähtekää! Omat hiihtovarusteet mukaan.

11-14 Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistyksen opastus saaressa talvehtivien lintujen bongaukseen, paikkana talli.

Karuselli avautuu klo 12. Esimerkki menosta! Karusellilla on myös kahvila 12-17.

Mäntyniemen toimintakeskuksessa on avoimet ovet 12-17, grillauspaikka ja napakelkka.

Vartiosaaren taiteilijatalolla klo 12-17 voit tehdä taiteilijoiden opastuksella itsellesi pienen puisen hirven tai askarrella Vartiosaaren lepakon!

13 Opastettu lumikenkäretki, lähtöpaikkana Reposalmen Vartiosaaren puoleinen laituri. Lumikenkäretkelle on varattu 15 paria lumikenkiä, sähköpostivaraukset ilmoittautumisjärjestyksessä info@vartiosaari.fi Lisäksi kaikki, joilla on mukanaan omat lumikengät, mahtuvat mukaan. Kesto noin 1,5 tuntia. Jos haluat käyttää sauvoja, ota omat mukaan.

Tapahtumaa järjestämässä: Vartiosaariseura, Laajasalo-Degerö Seura, Janne Käpylehto/www.icecarousel.com, Antiikki-Kirja Jan Strang, Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistys, Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistys, Vartiosaaren taitelijatalo, Aurinkoinen Hymy ry, Roihuvuoren seurakunta, Kaakkois-Helsingin Mielenterveysseura Mieto ry, Mäntyniemi – Helsingin lastensuojelun toimintakeskus.