Tervetuloa siivoustalkoisiin 19-20.5!

Vartiosaari-seura osallistuu jälleen saaren siivoustalkoisiin, tervetuloa mukaan 19-20.5!

Helsingin kaupunki on järjestänyt asukkaiden omatoimisia yhteisten alueiden ympäristönsiivoustalkoita jo vuodesta 1984.  Tarkoituksena on kerätä pois luontoon kuulumattomat roskat saaresta, ei siis huolehtia kiinteistöjen normaalista jätehuollosta. Kaupunki toimittaa roskasäkkejä ja roskapihtejä, mutta työhanskat jokainen tuo itse. Roskasäkkejä ja roskapihtejä on jaossa Reposalmen laiturilla ja nk. kylänlaiturilla Tammisalon puistoa vastapäätä. Kokoontuminen työnjakoon on Reposalmen laiturilla lauantaina 19.5 klo 11 vuoroveneen saavuttua. Talkoolaisille on seuran puolesta tarjolla grillipalaa Aurinkoinen hymy Ry:n grillipaikalla. Sunnuntaina siivousta voi jatkaa omatoimisesti. Seura toimittaa kerätyt säkit saaresta mantereelle. Palautathan roskapihdit Reposalmen tai Kylänlaiturille.

Mitä jätteille tehdään?

Täydet roskasäkit, välineet ja lava noudetaan pois talkoiden jälkeen talkooyhdyshenkilön toimesta. Jätteiden joukossa oleva metalli, sähkö- ja elektroniikkaromu, vaarallinen jäte, puutavara, renkaat tms. tulee lajitella eri kasoihin tai lavalle erikseen. Ongelmajätettä ei saa säkittää, vaan ne voi jättää säkkien vierelle. Myös talkoopihdit ja muut lainatut työvälineet jätetään talkooyhdyshenkilön kanssa sovittuun paikkaan, josta ne noudetaan pois.
Talkoissa toimitaan omalla vastuulla. Helsingin kaupunki ei ole vakuuttanut talkoolaisia.

VARO TERÄVIÄ ESINEITÄ

Työskennellessä tulee muistaa, että roskien seasta voi löytyä vahinkoa ja vaaraa aiheuttavia teräviä esineitä, kuten lasinsirpaleita ja käytettyjä huumeneuloja. Ne on kuitenkin saatava luonnosta pois, ennen kuin joku vahingoittaa itsensä niihin. Teräviä esineitä varten on hyvä varata mukaan esim. pelti- tai muovipurkkeja, jos ne laitetaan säkkeihin. Jos lasten kanssa siivotaan, sovitaan, että jos löytyy ruisku tai vaarallista lasia, on aikuinen kutsuttava paikalle.