Vartiosaaren luontopolut kutsuvat

Saareen voi tutustua helposti seuraamalla merkittyä luontopolkua.
Vaihtelevissa luontotyypeissä ja maisemissa polveileva merkitty
polku on 2,5 kilometriä pitkä ja suunniteltu omatoimisesti koettavaksi. Elämyksellinen teksti hyödyntää paikallisia erityispiirteitä ja antaa tietoa luonnon hyvinvointivaikutuksista.img_9836-2

Kohteita polussa on 14. Näitä ovat mm. kotkansiipilehto, hiidenkirnu, tallimiljöö, vartiokallio ja metsäkirkko. Polun reititys mukailee Vartiosaaren aiempaa luontopolkua, joka on palkittu Suomen parhaimpana.

Terveysluontopolku

Luonto edistää tutkitusti terveyttä. Vartiosaareen on tehty Sitran kokeiluhankkeena Suomessa uudentyyppinen elämyksellinen terveysluontopolku. Se johdattaa tiedon ja harjoitteiden kautta hyvinvoinnin kohentumiseen. Polkua testattiin keväällä 2013 koeryhmin, joiden osallistujien ikähaarukka oli 4-89 vuotta. Pilottitutkimuksessa havaittiin muun muassa keskittymiskyvyn, levollisuuden ja tyytyväisyyden kohoamista sekä verenpaineen laskua.Omatoimisesti kierrettävä polku on mitaltaan noin 2,5 kilometriä ja siinä on 14 kohdetta, muun muassa kotkansiipilehto, vartiokallio ja metsäkirkko. Maisemallisesti monipuolinen reitti mukailee Vartiosaaren aiempaa luontopolkua, joka valittiin 2002 Suomen parhaimmaksi luontopoluksi.Polun tekstit löytyvät sekä maastosta että polun alussa olevasta postilaatikosta keväästä talventuloon.

Lue täältä Terveysluontopolusta lisää.