Ajankohtaista & tapahtumia 2018

 

Vartiosaari-seura osallistuu jälleen saaren siivoustalkoisiin, tervetuloa mukaan 19-20.5.2018!

Helsingin kaupunki on järjestänyt asukkaiden omatoimisia yhteisten alueiden ympäristönsiivoustalkoita jo vuodesta 1984.  Tarkoituksena on kerätä pois luontoon kuulumattomat roskat saaresta, ei siis huolehtia kiinteistöjen normaalista jätehuollosta. Kaupunki toimittaa roskasäkkejä ja roskapihtejä, mutta työhanskat jokainen tuo itse. Roskasäkkejä ja roskapihtejä on jaossa Reposalmen laiturilla ja nk. kylänlaiturilla Tammisalon puistoa vastapäätä. Tarkemmat yksityiskohdat ilmoitetaan toukokuun alkupuolella, mutta varaathan ajan jo kalenteriin. Käsiä ja innokasta mieltä tarvitaan!

TORI on avattu

Seura on perustanut sivuille toripaikan, joka palvelee Vartiosaaren käyttäjiä tarjoamalla paikan, jossa voit ilmoittaa:

  • Saaressa olevista tavaroistasi, joita et itse tarvitse, mutta joka voi olla tarpeellinen jollekin muulle
  • Tarvitsemistasi tavaroista tai palveluista, joita joku muu olisi valmis tarjoamaan saaressa
  • Tarjolla olevista vapaista tiloista tai omasta tilantarpeestasi Vartiosaaressa

Torin löydät etusivun ylävalikosta. Ilmoitusehdotuksesi voit lähettää VARTIOSAARI-INFO -sivun Vartiosaari-seura -välilehden alaosan kommenttipalstalta. Seura varmistaa, ettei ilmoituksissa ole asiattomuuksia.

Tule viettämään Vartiosaaripäivää 2018

Jo perinteeksi muodostunutta Vartiosaaripäivää vietetään sunnuntaina 19.8.2018.

Muistathan varata ajan kalenteriisi jo nyt!

Vartiosaari-seuran vuosikokous pidetään 7.6.2018

Seuran sääntömääräinen vuosikokous pidetään  torstaina 7.6.2018 VVA:n talolla Ramsinsalmessa.

Vailla vakinaista asuntoa Ry ystävällisesti kutsui seuran pitämään vuosikokouksen VVA:n tiloissa Ramsinsalmen rannalla. Kuljetus järjestyy Strömsinlahden venesatamasta, tarkemmat sijainti- ja aikataulutiedot tulevat myöhemmin jäsenkirjeessä.

Helsingin kaupunginhallitus myötämielinen Vartiosaaren tuetulle vesiliikenneyhteydelle

Kaupunginhallitus käsitteli 9.4.2018 raportin kaupunginvaltuuston  19.4.2017 hyväksymien toivomusponsien (Tuomas Rantanen ja Jarmo Nieminen) johdosta tehdyistä toimenpiteistä ja toimittaa selvityksen ponsien ehdottajille sekä tiedoksi muille valtuutetuille. Raportin mukaan tarkoituksenmukaisinta on avata Vartiosaarta lähivuosina vähitellen virkistyskäyttöön tuetun vesiliikenteen avulla. Lue lisää: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunginhallitus/Suomi/Esitys/2018/Keha_2018-04-09_Khs_15_El/E2028F3E-BD55-C9D3-A561-629586400000/Valtuutettu_Tuomas_Rantasen_toivomusponsi_kevyen_l.html

 

Helsinki haki valituslupaa Korkeimmalta hallinto-oikeudelta Helsingin hallinto-oikeuden päätöksen kumoamiseksi.

Ks. alla, nyt odotellaan, antaako Korkein hallinto-oikeus valitusluvan Helsingille.

Hallinto-oikeus kumosi Vartiosaaren osayleiskaavan ja  Helsingin yleiskaavan Vartiosaaren ja Ramsinniemen osalta

Helsingin hallinto-oikeus kumosi 5.2.2018 antamillaan päätöksillä Vartiosaaren osayleiskaavan sekä Vartiosaaren ja Ramsinniemen osalta myös Helsingin yleiskaavan voimassa olevien maakuntakaavojen vastaisina.

Vartiosaari-seuran laatima osayleiskaavaluonnos on edelleen ajankohtainen

Vartiosaari-Seura ry. on laatinut vaihtoehtoisen ekologisesti, maisemallisesti ja sosiaalisesti kestävään kehitykseen pyrkivän osayleiskaavan osana Vartiosaaren käynnissä olevaa kaavoitusprosessia. Kannattaa tutustua: http://www.vartiosaari.fi/uudet_sivut/wp-content/uploads/2016/05/Vartiosaarenvaihtoehtoinenosayleiskaava1.8.2013klo161.pdf

Vartiosaaressa on valtakunnallisesti uudentyyppinen terveysluontopolku.
Polku mukailee reitiltään saaren aiempaa luontopolkua ja johdattaa tiedon sekä  harjoitteiden avulla luonnossa oleskelun tutkittuhin terveysvaikutuksiin. Esite
Lisätietoa Helsingin Uutisista.

Valokuvaaja Okko Oinosen 360-asteen panoraamakuvia Vartiosaaresta. Mukana näkymiä saaren 19 eri kohdasta. Näkökulmaa voi liikutella hiirellä, myös ylös- ja alaspäin! Panoraamat löytyvät myös Google Mapsista.

Vartiosaarta käsittelevä blogi