Kiitos Vartiosaarta OmaStadi -äänestyksessä kannattaneille!

Pääsy Vartiosaareen helposti ja ekologisesti on toivottavasti ensi kesänä mahdollista! Toinen Vartiosaarta koskeneista OmaStadi-ehdotuksista, aurinkolautta, sijoittui äänestyksessä kolmanneksi, mikä tarkoittaa, että ehdotus on tarkoitus toteuttaa. Omatoimista retkeilyä helpottavia palveluita edistävä ehdotus mahtui myös kymmenen suosituimman ehdotuksen joukkoon. Tulokset näet tästä.

Viime vuosina Vartiosaaren suosio on kasvanut vauhdilla. Kesällä 2019 siellä vieraili tuhansia ihmisiä: osa tuli kahvilaveneen kuljettamina retkelle, osa erilaisiin tapahtumiin, moni tutustui saareen ensimmäistä kertaa. Tunnelmia voit katsoa esimerkiksi HS:n lehtiartikkelista sekä Helsinki-päivänä tehdystä videokoosteesta.

Äänestämällä  suunnitelmia ”Vartiosaaren aurinkosähkölautta”  ja ”Vartiosaari kaikkien käyttöön luontokohteena” voi vaikuttaa suoraan siihen, että jatkossa tarjolla on entistä parempia mahdollisuuksia nauttia Vartiosaaresta. Samalla edesautoimme ainutlaatuisen luonto-, kulttuuri- ja virkistyskeitaan säilymistä tuleville sukupolville ja vähensimme saaren rakentamisuhkaa.

Äänestää saivat tänä vuonna 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat helsinkiläiset. Äänestäjä sai äänestää sekä omaa asuinaluetta että koko kaupunkia koskevista suunnitelmista. Äänestää voi myös henkilötodistusta näyttämällä kaupungin eri palvelupisteissä, kuten kirjastoissa ja asukastaloissa.