Kiitokset aktiivisille naapurisaarelaisille ja samalla muistutus talvipyöräilijöille

Hyvä haltija on luonut Tammisalonpuistosta Vartiosaareen hienon ladun ja aurannut viereen oivan kävelytien, iso kiitos omatoimisuudesta!

Samoin kiitokset haltijapyöräilijälle, joka puhdisti luontopolun portaat paakkuuntuneesta lumesta tammikuussa! Vartiosaarelainen porraspartio on huolehtinut jatkosiivouksesta helmikuun alun massiivisten lumipyryjen jälkeen ja portaat ovat jälleen avoinna.

Vartiosaaren virkistyskäytön ylläpito perustuu vielä pitkälti vapaaehtoisuuteen ja on ilahduttavaa, että pyyteettömät aktivistit huolehtivat kaikkien viihtyisyydestä.

Kyse on yhteisen hyvämme säilymisestä kauniina luontokohteena. Pidäthän siksi myös huolta omasta käytöksestäsi, vie roskat mennessäsi ja älä pyöräile muualla kuin Vartiosaaren päätiellä Reposalmesta tallille tai Pässilahdelle. Vaikka luontopolkua on yritetty suojata kulumiselta purutuksella, vastuuttomat talvipyöräilijät ovat nastarenkailla tammikuussa 2022 vaurioittaneet useiden kallionlakimäntyjen juuria  ja saaneet seuraavaan jääkauteen saakka näkyviä vaurioita silokalliopintoihin. Muistathan jalankulkijanakin, että lumikerros ei välttämättä suojaa herkkää luontoa, siksi on syytä pysytellä karttoihin merkityillä reiteillä. Jotkut varhaisimmista talvipyöräilijöistä katsoivat myös oikeudekseen ajella vapaasti ja tallata herkkiä mustikkavarpuja ja muita kasveja maastossa.

Seuraavassa valitettavia kuvaesimerkkejä vastuuttoman talvipyöräilyn seurauksista Vartiosaaressa tammikuulta 2022: