Liito-oravahavaintoja kaivataan

Kuvan mahdollinen sisältö: puu, ulkoilma, luonto ja vesiKuvan mahdollinen sisältö: kasvi, ulkoilma ja luonto Kuvan mahdollinen sisältö: kasvi, ulkoilma ja luonto

 

Huomio helsinkiläiset lähiluonnossa liikkujat

Kalenteri kääntyi maaliskuulle ja kevätperinteiden mukaisesti pyydämme Helsingin kaupungin ympäristöpalveluista käsin taas apuanne. Helsingin kaupunki teettää jälleen tulevana keväänä liito-oravan esiintymisselvityksen Helsingin alueella. Vastaanotamme selvitystyön tueksi viime vuotiseen tapaan kuntalaishavaintoja liito-oravista kuluvan kevään aikana. Havaintoja keltaisista riisinjyvän kokoisista papanoista tai näköhavaintoja liito-oravista voi välittää ympäristöpalveluille vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen: tuomas.lahti@hel.fi.

Luontokartoittajamme käyvät tarkistamassa kaikki meille ilmoitetut papanahavainnot. Liito-oravien keltaisten papanoiden havaitseminen on välillä hyvin helppoa ja välillä hyvin vaikeaa. Varmimmin papanoita löytyy metsikön isoimman kuusen tai haavan alta. Alla on muutama esimerkkikuva siitä, miltä papanat näyttävät. (Lähes) kaikki tällä hetkellä tiedossa olevat liito-oravien elinpiirit Helsingissä löytyvät karttapalvelustamme (https://kartta.hel.fi/link/8vS2xV).

Liito-oravien papanahavaintoja kaivataan tiedossa olevien alueiden ulkopuolelta. Tunnetuilta ydinalueilta havaittuja papanoita ei tarvitse meille ilmoittaa.

Tätä viestiä saa jakaa kaikilla mahdollisilla foorumeilla