Matkustimme Vartiosaaren jääkarusellilla 23.2!

Hiihtolomaviikon loppuhuipennuksena jääkarusellimies Janne Käpylehto toteutti Reposalmeen Vartiosaaren edustalle 70-metrisen juhlajääkarusellin. Tapahtuma avasi 25 vuotta täyttävän Vartiosaari-seuran juhlavuoden.  Päivällä Vartiosaaressa ja sen ympärillä oli Vartiosaaren historiaan ja luontoon keskittyviä opastettuja lumikenkä- ja kävelyretkiä, Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistyksen opastus saaressa talvehtivien lintujen bongaukseen sekä Itä-Helsingin saariston parhaat pulkkamäet ja näköalakalliot.  Myös osa saaren huviloista oli avoinna lämmittely-, grillaus- ja ruokailumahdollisuuksineen. Päivän hämärtyessä pyörteikkäät karusellitanssit lämmittivät mieltä ja kehoa. Tapahtumassa jaetun ohjelman löydät tästä. Kiitokset kaikille järjestäjille ja tuhatpäiselle juhlayleisölle!

Ilta-Sanomien uutinen tapahtumasta

Seuraavassa kuvakooste päivän ohjelmasta:

Vartiosaaren Popup -kahvila oli avoinna koko päivän: Kuva Ella Prokkola

Aurinkoinen hymy: arpajaiset Reposalmen laiturilla, Kalliorannassa ja Pikku-Hovissa kahvio, pikkupurtavaa, ruokailu- ja grillausta ja pulkkamäki,

 Trissan (Mieto ry): avoimet ovet, grillausmahdollisuus ja yhdistyksen toiminnan esittelyä

 Opastettu kävelyretki Vartiosaaren ympäri, lumen nopean sulamisen vuoksi suunniteltu hiihto muuttuikin kävelyksi.

 

Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistyksen opastus saaressa talvehtivien lintujen bongaukseen. Kuva Ella Prokkola

Karuselli. Kuva Ella Prokkola. Esimerkki myös aiemmasta menosta! 

 Mäntyniemen toimintakeskuksessa oli avoimet ovet, grillauspaikka ja napakelkka. Kuva Joonas Parviainen

Taiteilijatalolla voit tehdä taiteilijoiden opastuksella itsellesi pienen puisen hirven tai askarrella Vartiosaaren lepakon Kuva Ella Prokkola

Jääkarusellitanssit päivän hämärtyessä, vauhdittajina Vesa Aitokari Duo ja Delia St. Claire. kuva Ella Prokkola

Metsäkirkko oli avoinna koko päivän, Roihuvuoren seurakunnan infopiste valitettavasti peruuntui äkillisen sairastapauksen vuoksi, mutta tästä saat tietoa kirkosta.

Tapahtuman järjestäjät: Vartiosaari-seura ry, Laajasalo-Degerö Seura ry, Janne Käpylehto/www.icecarousel.com, Antiikki-Kirja Jan Strang, Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistys ry, Helsinkiläisten loma- ja virkistysyhdistys ry, Vartiosaaren taitelijatalo, Aurinkoinen Hymy ry, Roihuvuoren seurakunta, Kaakkois-Helsingin Mielenterveysseura Mieto ry, Mäntyniemi – Helsingin lastensuojelun toimintakeskus. Kiitokset Helsingin kaupungille toiminta-avustuksesta!